Bejelentés

HALESZ Tánc Egyesület HATE

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

HATE Húsvéti Játszóház 2012

Közeledik a húsvét! Az Egyesület játszóházat szervez minden érdeklődő gyereknek! Részletek a Rendezvénynaptár, Húsvéti Játszóház 2012-re kattintva!

Nemzetközi Tánctalálkozó

2011.08.19. Nemzetközi Tánctalálkozó Tápiószőlősön!!!! Részletek hamarosan.

Meghívó - Gálaműsor

Tisztelettel meghívunk mindenkit a "VI. Ki mit tud" Gálaműsorra. Helyszín: Nagykáta, Bartók Béla Művelődési Ház. Időpont: 2011 március 27, vasárnap 15:00

Ősbemutató Tápiószőlősön

2010.09.11. Ősbemutató Tápiószőlősön, Tápiószőlősi Falunapok!

Tánctalálkozó - Tápiószőlős

2010.08.21. Tánctalálkozó Tápiószőlősön, részletes program, plakát elérhető a Rendezvénynaptár menüből!

Gyűjtés Árvízkárosultak részére

A HATE támogatja a 2010.07.24-én rendezett gyűjtést, mely a vadnai árvízkárosultak javára lesz.

Szavazás

Szilveszteri HATE Bál 2016

Aktuális közérdekű információk elérhetőek a

Letölthető dokumentumok menüben!

Tisztelt Látogató!

Szívvel, lélekkel, szeretettel köszöntünk és büszkélkedve meséljük el neked, hogy két évesek lettünk!
Mi, mégpedig a HALESZ TÁNC EGYESÜLET, azaz HATE!
2008 késő őszén az akkori tápiószőlősi óvodai SZMK vezetője társaival gondolkodván kirobbantott egy szikrát, mely azóta lassan tűzzé nőtte magát. Azaz, mi lenne, ha a tavaszi jótékonysági bálon az óvodai szülőkből verbuválódna egy tánccsoport?
Rövid időn belül el is kezdődtek a próbák, formálódott a végső felállás. Így történt, hogy 2009 tavaszán az Óvodai Jótékonysági Bálon Palotást adtak elő a táncos anyukák!
A siker óriási volt, olyannyira, hogy a produkciót a következő helyi rendezvényeken folyamatosan igényelték.
Így lépett fel a csoport a Ceglédi Kistérségnek szervezett Tápiószőlős Színrelép műsoron, majd a helyi Falunapon, vadászbálon, ismételten óvodai jótékonysági bálon, illetve a nemrégiben szervezett IV. Tápiómenti Nyugdíjas Találkozón.
Következtek a külső helyszínek: Tápiószele (2009), I. Kistérségi Tánctalálkozó Törtelen (2010), majd Csemő (2010), legutóbb pedig Tóalmás (2010).
A heves beszámolóban lemaradt a legfontosabb: 2009 őszén a csoport hivatalos Egyesületté szerveződött, mely alkalomból létszámbővítés is történt, végre fiúkkal, férfiakkal gazdagodott. Vannak férjek, barátok, saját gyerekek.
Elhatároztuk, hogy a több mint 50 éves településünk hagyományteremtésében leszünk aktívak. Célunk egy egészséges identitás tudat megteremtése, néphagyományaink, kultúránk őrzése, ápolása, továbbadása a fiatalabb generáció számára, szőlősi mivoltunk büszkén hírdetése a környező településeken.
Repertoárunk kibővült, így születési sorrendben ezek a következők:
1. Palotás (műsoridő 9-12 perc - hölgy párosokkal)
2. Csángó tánc (műsoridő 4 perc körül - 1 hölgy 1 férfi 1 hölgy hármasokkal)
3. Zsidó tánc (műsoridő 3 perc körül - 2 hölgykoszorú 1 férfi csapat)
4. Angol keringő (műsoridő 8 perc körül - hölgy koszorúk)
5. Bécsi keringő (műsoridő 10 perc körül - 6 vegyes pár)
6. Meglepetés csokor - Ősbemutató 2010 szeptemberében a Tápiószőlősi Falunapok alkalmával
7. 2014 új darabja - Marosszéki tánc (műsoridő 3 perc - 3-5 vegyes pár)
Csapatunk előzetes egyeztetés alapján szívesen tesz eleget külsős meghívásoknak is.
Igényeink egyszerűek, biztonságos öltözködési hely, fellépés után egy kis hűsítő, harapnivaló, feltéve hogy megérdemeljük:) A föniciai találmány mennyisége pedig a Nagy Főnökkel való egyeztetés szerint, vagy, ha befér az óriási kalapunk a kisbuszba, akkor azt elvisszük magunkkal és az őrjöngő közönséggel megtöltetjük:)
Utóbbira, azaz az anyagi támogatásra a ruháink megvételére, tisztittatására, közlekedési költségeink fedezésére van szükség.
A csoport non-profit alapon működik, mindenki önzetlenül áldozza szabad idejét. Egy cél hajt minket, a közösségért vállalt áldozatos munka, és ha megérdemeltük, az érte járó dícséretben való részesülés öröme!
Szeretettel várjuk fellépéseinken!
HALESZ Tánc Egyesület

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!